Over mij

Leer mij kennen in 5 korte verhalen

Creëer de relatie waar je met heel je hart, hoofd en lijf ja tegen zegt. 


Ik help je om de eerste stap te zetten naar een bewuste en bevredigende relatie tijdens een gratis sessie.

Reine Rek

1. Wanneer besloot je een coach te worden?

Ik weet het nog precies, ik stond in de keuken van ons huis in Tilburg. Ik was 12 jaar en ik zei recalcitrant tegen mijn vader. Ik wil geen therapeut worden! Mijn vader was een therapeut. Ik rebelleerde niet tegen hem. Ik voelde de bui simpelweg al hangen. 20 jaar later stopte ik met mijn baan bij het Humanistisch Verbond. Ik wilde direct met mensen werken aan hun ontwikkeling. Een van mijn collega’s zei tegen me, maar je bent eigenlijk al een coach en docent. Noem jezelf nu ook maar zo. Ik werd inderdaad geen therapeut maar een coach.

Reine Rek aanbod praktisch filosoof spreker counseling

2. Waarom richt je je op liefde en relaties?​

Als klein meisje wilde ik maar één ding. Een beste vriendin. Ik wilde echte en diepe verbinding, mijn leeftijdgenootjes snapte mij niet zo goed. Toen ik humanistiek ging studeren was ik verbaast dat het zo weinig over liefde ging. Humanistiek is een academische studie die over zingeving gaat. Als er iets zin geeft is het toch wel liefde! Tegen deze tijd was mijn zoektocht naar liefde uitgebreid naar de romantische liefde. Mijn eerste relatie was op z’n zachts gezegd tumultueus. Ik ging me meer en meer verdiepen in relaties, een focus die ik sinds die tijd altijd heb gehouden. Toen ik die eerste relatie beëindigde brak mijn hart. Het voelde als fysieke pijn in mijn hart. De zachte en krachtige presentie van mijn vader leerde mij dat wanneer we emoties echt doormaken erna altijd bevrijding komt. Hoe onmogelijk dat op voorhand ook lijkt.

ReineRek-16

3. Waar ben je trots op?

Als klein meisje wilde ik maar één ding. Een beste vriendin. Ik wilde echte en diepe verbinding, mijn leeftijdgenootjes snapte mij niet zo goed. Toen ik humanistiek ging studeren was ik verbaast dat het zo weinig over liefde ging. Humanistiek is een academische studie die over zingeving gaat. Als er iets zin geeft is het toch wel liefde! Tegen deze tijd was mijn zoektocht naar liefde uitgebreid naar de romantische liefde. Mijn eerste relatie was op z’n zachts gezegd tumultueus. Ik ging me meer en meer verdiepen in relaties, een focus die ik sinds die tijd altijd heb gehouden. Toen ik die eerste relatie beëindigde brak mijn hart. Het voelde als fysieke pijn in mijn hart. De zachte en krachtige presentie van mijn vader leerde mij dat wanneer we emoties echt doormaken erna altijd bevrijding komt. Hoe onmogelijk dat op voorhand ook lijkt.

ReineRek-22

4. Waar woon je?

We wonen in het bos bij Drunen. We verhuisde hierheen in 2020 omdat we in de natuur wilde wonen. Deze keuze heeft ons leven verandert. Joost (hij is architect en bouwproject manager) (ver)bouwt ons huis. Ik onderhoudt de 1200 m2 aan bos. Er is geen dag die voorbij gaat waarbij Joost en ik niet vol dankbaarheid en liefde naar elkaar kijken en bijna niet kunnen geloven waar we terecht zijn gekomen met ons gezin.

ReineRek13

5. Wat maakt jou anders dan andere liefdescoaches?

Ik heb aandacht voor je hoofd (zelfbewustzijn, kennis en inzicht), hart (er is ruimte voor alle emoties en gevoel en ik help je deze ook echt te doorleven) en lijf (wat heeft je lijf en systeem je te bieden/leren). Vaak richten coaches zich op één van deze gebieden. Ik breng ze allemaal samen.

Creëer de relatie waar je met heel je hart, hoofd en lijf ja tegen zegt. 


Ik help je om de eerste stap te zetten naar een bewuste en bevredigende relatie tijdens een gratis sessie.