'Lichtvoetige diepgang'. Ja dat klinkt wel als twee woorden die mij omschrijven!

Hmmm of toch niet. Misschien is 'spontane zelftwijfel' beter.

Of toch 'kwetsbare en wilde vrouw'... ach ja, je moet een reflectief typje zoals ik ook niet vragen wie ze is.

Wat moet jij nu van mij weten? Ik weet niet wie je bent maar ik ga er vanuit dat je op mijn website terecht bent gekomen omdat je met levensvragen bezig bent. Al schijnt mijn website ook heel hoog te scoren als je een wasrek zoekt… 

Of je nu een wasrek-zoeker of een zinzoeker bent, laat ik beginnen met te zeggen dat ik ook een zoeker ben. 

Ik was dat kleine meisje dat diepe vragen stelde. Soms te diep, in ieder geval voor leeftijdsgenootjes. 

Tja dat krijg je met twee therapeuten als ouders.

Naast een vragensteller en zinzoeker ben ik ook allerlei andere dingen zoals; een bankhanger, een moeder, een wilde danser, een stijfkop, een uitsteller, een knuffelkont, een opvlieger, een aandachttrekker, een invoeler, een beweger, een luisteraar, een kletskont, een analyticus, een zeurkous, een goede vriendin, een slechte vriendin, … die lijst kan lang door gaan. Dus laat ik nu over gaan tot wat werkgerelateerdere informatie over mijzelf.

Reine heeft een toegankelijke houding en een prettige werkwijze. Ze heeft me het gevoel gegeven dat ik er mag zijn en dat niets gek is. Ze voelde mij goed aan en wist hierop in te spelen. Hoewel ze stimuleert om de spiegel voor te houden, lag de regie toch bij mijzelf.

 

 

 

Daan | Counseling Cliënt

Hu-ma-wat-i-cus? Ik ben dus een humanisticus.

Een vage blik is meestal de reactie die ik krijg als ik mijn officiële beroepstitel aan iemand vertel.

Want ja wie heeft er in hemelsnaam ooit gehoord van een humanisticus!

Je wordt het aan de Universiteit voor Humanistiek. Je kan er onder andere geestelijk verzorger worden. Ook al zo’n lekkere term. Ik heb het daarom over counseling. 

Ok maar wat leer je daar dan? 

Ik kan het in één zin uitleggen. Het is een multi-disciplinaire menswetenschap gericht op zingeving en humanisering. Dat betekent basically dat ik 6 jaar gestudeerd heb op hoe je chocola van het leven maakt en vooral hoe je andere mensen begeleid om dit te doen. Filosofie, psychologie, sociologie, religie, antropologie, alle boeiende ie’en kwamen voorbij. 

Deze achtergrond maakt dat ik toch net anders naar levensvragen kijk dan andere life coaches dat doen. Waar de meeste coaches en psychologen vooral oplossingsgericht zijn ben ik meer bezig met een open onderzoek. Voor de één leidt dat tot heel concrete stappen maar voor de ander juist tot minder doen en meer rusten in ‘zijn’.

Naast mijn academische achtergrond heb ik me verdiept in vormen van spiritualiteit die een lichaamsgerichte, aardse en praktische sfeer hebben. De belangrijkste methode die gebruik is Voice Dialogue. Een manier om je innerlijke dialoog te verhelderen en te doorvoelen. In deze aflevering van ‘De therapeut podcast’ vertel ik er meer over.

Ik counsel één-op-één, geef privé en koppel retraites en ik geef interactieve lezingen. Bekijk mijn aanbod hier.

Hieronder vind je trouwens allerlei artikelen, podcast en filmpjes waarin ik aan het woord ben. Dat geeft je een goed idee van hoe ik denk en ben in het ‘echt’. 

impressie van mijn werk

Dit heb je niet op school geleerd

In 2022 tourde ik met The School of Life door heel Nederland met een theatervoorstelling!

Ga een avond terug naar school voor de lessen die uiteindelijk écht de kwaliteit van je leven bepalen. Wanneer is een relatie goed genoeg? Hoe vind je werk dat bij je past? En wie ben je eigenlijk?

Voor één avond wordt het theater omgetoverd tot school. Terug in de schoolbanken onderzoek je welke verwachtingen je van het leven hebt en waar ze vandaan komen. Je leert over de ideeën van grote denkers uit het verleden en heden en komt erachter wat je hier nu mee kan. Want het meeste wat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter.

Theatertour

The school of life podcast | over De perfecte relatie

De zoektocht naar liefde blijft een van onze mooiste en meest complexe ontdekkingsreizen. Bewust of onbewust zijn we op zoek naar de perfecte liefdesrelatie. We willen aan de ene kant de spanning en die je ervaart als vrijgezel, maar tegelijkertijd de geborgenheid die vaak gepaard gaat met een vaste relatie.

De grote vraag is of deze twee elementen, die op het eerste gezicht haaks op elkaar staan, samen kunnen komen in één liefdesrelatie. 

Aim for change podcast | over Drugs

Deze keer een een podcast over drugs! Ik geef er mijn filosofische en spirituele kijk op. 

MannenBrain podcast | over Liefde

Een podcast over liefde en daten. We hebben het over van alles en nog wat maar in ieder geval over liefde en Voice Dialogue. 

De therapeut podcast | over Voice Dialogue

Als je meer wil weten over Voice Dialogue en hoe ik daarmee werk dan is deze podcast een goed begin. 

Linda | In de sleur door corona? Zó houd je je relatie spannend

Ik gaf een talk over hoe je je relatie spannend houd voor The school of life. De Linda deed hier verslag van. Het is een mooi overzicht van de talk geworden! Lees het hier terug. 

Elle | Detoxen is nergens voor nodig, laat je lekker gaan

Is een drastische breuk met al je verlangens de manier om ergens mee te stoppen of toch niet? Maud Beucker Andreae gaat op onderzoek uit. En ze vraagt ook mijn advies.

Streetlab | Camping De liefde

Ik mocht als liefdesfilosoof langskomen op ‘Camping De liefde’ van streetlab.

Lowlands | De filosofie van seks

Tijdens de online versie van Lowlands in 2020 mocht ik een lezing over ‘De filosofie van seks’ geven.

Lowlands | Over monsters en helden

Tijdens de online versie van Lowlands in 2020 mocht ik een lezing geven ‘Over monsters en helden’. Ik ga in op de archetypes van Jung en Voice Dialogue.

Anderzorg | Geniet cursus op Instagram

Genieten van het leven. Dat wil iedereen wel. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Genot is een breed begrip en soms kun je hier wel wat extra hulp bij gebruiken. 

Samen met Anderzorg maakte ik daarom #delevengenieter Instagram Stories cursus. Ik ben op zoek gegaan naar de essentie van genieten. Hoe laat je genot écht toe in jouw leven? Je kan deze cursus gratis volgen op hun instagram account!

Volkskrant | Playing hard to get

Ik werd geïnterviewd over de zin en onzin van playing hard to get.

Over Spreken Gesproken Podcast | Interview over liefde

Ik werd door Glenn Vergoossen voor de podcast ‘Over spreken gesproken‘ geïnterviewd over de liefde. 

FD persoonlijk | En wel genieten hè

Ik werd voor het FD persoonlijk geïnterviewd over genieten. Je leest het hier terug. Tijdens de corona crisis werd ik hier opnieuw over geïnterviewd. Dat lees je hier terug.