Je kunt mij zien als een soort handelaar in ideeën en observaties.

Ik werk op een intuïtieve en improviserende manier.

Waar ik het zoal over heb? 

De zin van het leven, niets meer niets minder. 

Waar vraag je me voor?

Ik sta net zo graag voor 900 festivalgangers op Lowlands mijn lezing over seks en filosofie te geven, als voor 5 cursisten in Den Haag les te geven over levenskunst.

Levensvragen onderzoek ik aan de hand van inzichten uit de filosofie, psychologie en diverse spirituele stromingen. Dingen waar ik graag over praat zijn; genotvol leven, relaties en seksualiteit.

In beide rollen gaat het mij om een doorleefde reflectie op het leven, niet om een theoretische uiteenzetting. Mijn ervaring is dat ik zo kan bijdragen aan verheldering en inspiratie bij het publiek of deelnemers.

Schroom niet om contact op te nemen.

Reine is een zeer gewaardeerde docent bij The School of Life. Naast dat ze een sterk inhoudelijke fundament heeft weet ze de inhoud op een speelse en ontwapenende manier over te brengen.

Maartje Molenaar | Programma adviseur zakelijke markt The School of Life

impressie van mijn werk

Dit heb je niet op school geleerd

In 2022 tourde ik met The School of Life door heel Nederland met een theatervoorstelling!

Ga een avond terug naar school voor de lessen die uiteindelijk écht de kwaliteit van je leven bepalen. Wanneer is een relatie goed genoeg? Hoe vind je werk dat bij je past? En wie ben je eigenlijk?

Voor één avond wordt het theater omgetoverd tot school. Terug in de schoolbanken onderzoek je welke verwachtingen je van het leven hebt en waar ze vandaan komen. Je leert over de ideeën van grote denkers uit het verleden en heden en komt erachter wat je hier nu mee kan. Want het meeste wat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter.

Theatertour

The school of life podcast | over De perfecte relatie

De zoektocht naar liefde blijft een van onze mooiste en meest complexe ontdekkingsreizen. Bewust of onbewust zijn we op zoek naar de perfecte liefdesrelatie. We willen aan de ene kant de spanning en die je ervaart als vrijgezel, maar tegelijkertijd de geborgenheid die vaak gepaard gaat met een vaste relatie.

De grote vraag is of deze twee elementen, die op het eerste gezicht haaks op elkaar staan, samen kunnen komen in één liefdesrelatie. 

Aim for change podcast | over Drugs

Deze keer een een podcast over drugs! Ik geef er mijn filosofische en spirituele kijk op. 

MannenBrain podcast | over Liefde

Een podcast over liefde en daten. We hebben het over van alles en nog wat maar in ieder geval over liefde en Voice Dialogue. 

De therapeut podcast | over Voice Dialogue

Als je meer wil weten over Voice Dialogue en hoe ik daarmee werk dan is deze podcast een goed begin. 

Linda | In de sleur door corona? Zó houd je je relatie spannend

Ik gaf een talk over hoe je je relatie spannend houd voor The school of life. De Linda deed hier verslag van. Het is een mooi overzicht van de talk geworden! Lees het hier terug. 

Elle | Detoxen is nergens voor nodig, laat je lekker gaan

Is een drastische breuk met al je verlangens de manier om ergens mee te stoppen of toch niet? Maud Beucker Andreae gaat op onderzoek uit. En ze vraagt ook mijn advies.

Streetlab | Camping De liefde

Ik mocht als liefdesfilosoof langskomen op ‘Camping De liefde’ van streetlab.

Lowlands | De filosofie van seks

Tijdens de online versie van Lowlands in 2020 mocht ik een lezing over ‘De filosofie van seks’ geven.

Lowlands | Over monsters en helden

Tijdens de online versie van Lowlands in 2020 mocht ik een lezing geven ‘Over monsters en helden’. Ik ga in op de archetypes van Jung en Voice Dialogue.

Anderzorg | Geniet cursus op Instagram

Genieten van het leven. Dat wil iedereen wel. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Genot is een breed begrip en soms kun je hier wel wat extra hulp bij gebruiken. 

Samen met Anderzorg maakte ik daarom #delevengenieter Instagram Stories cursus. Ik ben op zoek gegaan naar de essentie van genieten. Hoe laat je genot écht toe in jouw leven? Je kan deze cursus gratis volgen op hun instagram account!

Volkskrant | Playing hard to get

Ik werd geïnterviewd over de zin en onzin van playing hard to get.

Over Spreken Gesproken Podcast | Interview over liefde

Ik werd door Glenn Vergoossen voor de podcast ‘Over spreken gesproken‘ geïnterviewd over de liefde. 

FD persoonlijk | En wel genieten hè

Ik werd voor het FD persoonlijk geïnterviewd over genieten. Je leest het hier terug. Tijdens de corona crisis werd ik hier opnieuw over geïnterviewd. Dat lees je hier terug. 

impressie van mijn werk